Gyakran feltett kérdések

 

Miért nem sikerül megszabadulni a zsírtól a hason, a combon és a fenéken?

Ott található a lerakódott zsír, ennek a rétegnek a futásnál kevesebb a vérellátása, mint a többi sejtnek. A testnek elsősorban a nehéz terhelést viselő izmok vérellátása a fontos. Ezt Ön is tapasztalhatja: a fenék és a combok felülete edzés idején és után hidegebb, mint pl. a hát.  A kis véráramlás eredménye az, hogy a zsír kisebb mértékben bontódik le. A test energiaigényét máshonnan meríti, mint pl. a karokból, mellről stb.

 

Amit nem érünk el futással, a VacuShape-el miért tudjuk elérni?

Éppen ezek az orvosi tapasztalatok álltak a VacuShape berendezés fejlesztésének hátterében. A has, combok és fenék a vákuumkamrában mozog, így a VacuShape egy olyan alakformáló készülék, mely vákuumban működik. A vákuum biztosítja a problémás területeken lerakódott zsír fokozott vérellátását, így a zsírsejtek leadják a zsírt az izmoknak energiatermelés céljából.A Vacushape további előnye a bőr kisimulása.

 

Mennyi idejig tart egy alkalmazás a VacuShape-ben?

A gyakorlat időigénye az optimális eredmény elérése érdekében nagyon kicsi, kb. 30 percnyi könnyű sétának felel meg.  

 

A gyakorlat idején keményen kell "gürcölnöm ?

Nem, a vákuumberendezésben a terhelés "lágy", a pulzusszám kortól függően 70 és 140 pulzus közötti. A gyakorlat ideje alatt  lehetséges a pihenőidő is.

 

Milyen gyakran kellene edzenem a VacuShape-n?

Kezdetben heti három edzést ajánlunk 8 hét folyamán, így megfelelően beindul az anyagcsere-folyamat.. Ezután Ön dönt a további intenzív zsíregetésről, vagy az elért eredményt stabilizálja heti egy alkalommal. A gyakorlat előtt fogyasszon szénhidrátokat, mint pl. rizs, burgonya, tésztafélék vagy müzli. Zsíros ételeket ne fogyasszon. A gyakorlat után fogyasszon fehérjedús ételeket, mint pl. hal, hús, baromfi vagy tofu salátákkal vagy zöldségekkel (szintén zsíros öntet nélkül). Nagyon fontos a folyadékfogyasztás betartása, napi 3 – 4 l mennyiségben. Megfelelőek a nem dúsított ásványvizek, vagy a zöld és lúgosító teák, természetesen cukor hozzáadása nélkül.  A megfelelő öltözet a könnyű , kényelmes, hosszított gyapjú nadrág és felső.

Az idősebb, nem edzett és elhízástól szenvedők, valamint a visszérgyulladásos személyeknél a gyakorlatot kezeljük óvatosan a 6.számú programmal 10 - 15 percnyi gyakorlattal. Amennyiben az ügyfélnek a terhelés kellemes, előbb az időtartamot növeljük és csak azután a vákuumot. A 100 kg súly feletti egyéneknek nem ajánlott a berendezés használata.. Ajánlott a súlyt előbb 100 kg alá csökkenteni pl. táplákozási szokások megváltoztatásával.

 

A VacuShape használata után mi nem ajánlott ?

A gyakorlat végeztével nem ajánljuk a szoláriumot, szaunát és aerobik edzést. Az alsó végtagokra végzett fittnesz edzést sem ajánljuk.

 

Miért?

A wellness gyakorlatok többségünknek nagyon kellemes mozgást nyújtanak, de testünknek, főleg a sejtmembránokra mintegy anyagcsere bombaként  hatnak. Adjon testének egy kis nyugalmat pl. könyvolvasással. Amennyiben nem bírja sport nélkül, válasszon a lábizmokra nem megterhelő sportot, mint pl. jóga, tai-chi, nyújtás vagy felsőtestre végzett wellness gyakorlatok. A szolárium és finn szauna is nagy megterhelés testünk számára. Tegye át ezeket a tevékenységeket más napokra. 

 

A VacuShape gyakorlat nélküli napon sportolhatok?

Természetesen, ügyeljen arra, hogy ne terhelje túl testét valamint a helyes táplálkozásra és folyadékfogyasztásra.

 

Nem megfelelő, hogy a gyakorlatokkal egyidőben valamilyen diétát kezdjek?

Nem, amennyiben betartja a fentebb leírtakat, testének elégséges energiatartalék áll rendelkezésére és így a zsírégetés kellően megemelkedik. A diétázás negatívan is hathat, pl. lecsökkent vércukorszint, szédülés, izomzatcsökkenés, esetleg fellépő izomgörcsök formájában.

 

Mi történik a  VacuShape berendezésben?

Ott a gyakorlatot végző kis terheléssel mozog a futószalagon a vákuumkabinban. Így a problémás testrészek vákuumban vannak. Ez biztosítja a lerakódott zsírok fokozott vérellátását a hason, fenéken és combokon. A zsírsejtek könnyebben leadják a zsírokat, amelyek az izmokhoz vannak továbbítva, mivel a zsír csak az izmokban égethető el. Mivel az edzés a Vacushape berendezésben állva és vákumban történik, a vákuumnak köszönhetően az anyagcsere-folyamat a nyirokrendszeren keresztül könnyebben történik. A bőr fokozott vérellátásának és jobb oxigén, vitamin, ásványi anyagok és enzímekkel történő ellátásának köszönhetően jobb a cellulítisz elleni küzdelem. A bőr finomabb és simább a rendszeres gyakorlatoknak köszönhetően.  

 

Mennyi az ideális pulzusszám?

A vákuumkamrában a terhelésnek alacsonynak kell lenni. Ez azt jelenti, hogy egy kezdő pulzusszáma 70 - 130 közt ideális és nem szabad gyakorlat közben nagy terhelést érzékelnie. Ha a kezdő nem bírja  teljesíteni a 30 percnyi gyakorlatot, csökkentsük le a gyakorlat hosszát, majd a továbbiakban lépcsőzetesen növeljük. Lehetséges beiktatni egy rövid pihenőt is.

Az aktívan sportolóknak a pulzusszáma gyakorlat közben 70 - 90 közt van, lényeges, hogy a zsírrétegtől így is megszabadul.

 

A nagyobb vákuum sikeresebb zsírégetést eredményez?

Nem, mivel a magas vákuum blokkolhatja a hajszálerekben a véráramlást a lerakódott zsírrétegek felé. Legjobb a gyakorlat első 5 percében 5 - 10 mbar nyomáson edzeni, ezután a hátralévő 25 percben növeljük a vákuumot 20, max.25 mbar-ra. A vákuum nyomást csak olyan személyeknél növeljük akiknek az alsó végtagokban nincs melegérzetük. Ezt kizárólag az edző döntheti el. Meleg nyári hónapokban elég a 15 - 20 mbar vákuum.